May 11, 2024
ukraine support 1 ukraine support 2

18 липня 2023 року, в рамках проекту United for Ukrainian Kids за підтримки Together Ministry, до Атланти, штат Джорджія, прибула перша група дітей з України (Сумська область), в яких батько загинув на фронті, захищаючи свою країну від російської навали.

Це була феєрична зустріч з кульками в національних кольорах України та Сполучених Штатів, з іменними табличками зустрічаючих, транспарантами, щирими гарячими обіймами, посмішками в особливій емоційно-душевній атмосфері.

Впродовж трьох тижнів 17 українських дітей проживали в турботливих сім’ях української діаспори, які створили для них затишок, атмосферу прийняття та щирого спілкування, подарували багато тепла, вражень та подарунків, познайомилися з їх матусями та бажають надалі підтримувати спілкування та посильно допомагати. Також, діти мали насичену культурно-розважальну програму, терапевтичний табір, багато цікавих зустрічей та подорожей.

Ми вирішили розпитати у засновника місії Together Ministry та організатора проекту United for Ukrainian Kids Петра Дудника про цей важливий візит.

-Петро, скажіть, будь ласка, чи легко вдалася організація першого візиту дітей загиблих героїв України? Які були перешкоди та труднощі?

-Приємно робити добро повсякчас, особливо в такий важкий час для нашої країни. Важливо виконувати Божу волю і приймати сиріт та допомагати вдовам. Звісно, весь організаційний процес є дуже кропіткий та трудоємний. Починаючи від відбору діток та співпраці з владними структурами та неприбутковими організаціями в Україні та відбору приймаючих сімей, співпраці урядових та неприбуткових організацій і церков в Америці. Чудова командна волонтерська робота об’єднала всіх в один потужний механізм. Викликів було багато, але ми справилися з Божою допомогою та створили атмосферу любові, прийняття, безпеки та організували безтурботне дозвілля для цих душевно поранених діток. Дуже добре, що була підготовка приймаючих сімей, волонтерів, бо вони вже мали розуміння які дітки і як їм допомогти.

- Цікаво дізнатися, які відгуки ви отримали від самих діток.

-Вони дали нам неймовірний зворотній зв'язок та ще раз впевнили нашу команду, що ми все робимо вірно, бо прагнемо позитивно вплинути на їх життя та допомогти їм відновитися та реалізувати дитячі мрії та плани на майбутнє. Мені дуже запам’яталися слова хлопчика, який сказав: «Я мріяв побувати у сім’ї!» Мені було не зрозуміло це, бо думав, що він скаже, що мріяв відвідати аквапарк, американські гірки… але він сказав, що мріяв пожити у родині, де є інші діти, бо він більше не матиме братика чи сестричку… Тому можу стверджувати, що те, що роблять наші партнери, приймаючі сім’ї, волонтери, команда це так сильно та глибоко. Завдяки нашому проекту, ми даємо можливість цим стійким і водночас пораненим війною дітям, допомагаючи їм подолати травму та спрямовуючи їх до світлого майбутнього.

Найбільшими дивами було те, що деякі діти отримали зцілення та відновлення. Деякі перестали боятися спати одні в кімнаті, один хлопчик перестав заїкатися, у дівчинки заспокоївся нервовий тик на оці. Один з підлітків був як «їжачок», не підпускав, грубив та мав панічні атаки, але з часом почав пригортатися в обійми та посміхатися.

Дуже сильними та надихаючими стали слова дівчинки на литовищі перед посадкою на літак: «Це були 23 дні справжньої казки!»

«Ми не знаємо як складеться їх життєвий шлях, але точно розуміємо, що ми робимо добру справу, забравши їх від війни хоча б на деякий час, побачити посмішки на обличчях дітей, почути добрі слова подяки від їх матусь та підтримати ці сім’ї надалі.»- підсумовує Петро Дудник.

Заклик до співпраці

Війна зробила тисячі українських дітей сиротами або напівсиротами. Повернути батьків їм не зможе вже ніхто, але ми можемо підтримати їх, допомогти, подарувати тепло свого серця, просто обійняти.

Наша мрія допомогти 3 000 дітей загиблих героїв побувати в сімʼях добрих людей в Америці! Приєднуйтесь до нас у підтримці наступних молодих душ, коли вони вирушають у цю трансформаційну подорож. Разом ми можемо реально змінити їхнє життя та продемонструвати їм силу співчуття та єдності.

Ви можете відкрити свій дім для дитини загиблого героя, або профінансувати подорож та перебування дитини у США.

Допомогти фінансово, взнати наші новини та більше про проект Ви можете на нашому сайті: www.U4Ukids.com або зателефонувати: +1 678-379-90-62

Rate this item
(3 votes)
Last modified on Monday, 25 September 2023 23:00
Cвобода Слова

Информационно-публицистическое издание в Штате Джоржия (Atlanta, GA) США с 1992 года.
Материалы подготовлены на основе информации открытых источников


При использовании наших материалов в публикацию необходимо включить: постоянную ссылку на статью, размещенную на нашем сайте
Мнения и взгляды авторов не всегда совпадают с точкой зрения редакции

Нас читают

0
Shares